HENGSTEN 2019 - Dressuurhengsten

RECENT NIEUWS


Broere Ufo: donkerbruin - geb. 2001 - stokm. 1.68 m. KWPN.

Broere Ufo is een ruim voldoende ontwikkelde rijtypische hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is zeer sprekend. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenpartij is goed bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering.

Broere Ufo voert via Métall het bloed van de invloedrijke preferente Ferro, die met Coby van Baalen jarenlang in de top heeft gepresteerd. Moeder Jufeera is een sterdochter van de helaas vroeg overleden, maar extra fokkende dressuurhengst El Corona (Amor x Doruto). De Hannoveraans gefokte en KWPN goedgekeurde hengst Nurprimus is de vader van grootmoeder Usi. Usi is een stermerrie en bracht ondermeer de Z1-dressuurpaarden Lancelot (v. Uniform) en M (v. Uniform).Broere Ufo behaalde een zevende plaats in de Pavo-cup finale bij de vijfjarigen en loopt inmiddels op ZZ-licht niveau met Kirsten Beckers. Op basis van zijn op jonge leeftijd al zeer goede sportprestaties werd hij in het voorjaar 2007 na een verkort verrichtingsonderzoek ingeschreven. De hengst werd geprezen om zijn zeer goede instelling. De stap is zuiver en goed van ruimte, de draf is ruim voldoende van ruimte. Het achterbeen wordt actief gebogen en treedt goed onder. De galop is bergop, goed van ruimte en gedragen. Broere Ufo geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Broere Ufo toonde in 2008 een collectie afstammelingen en kreeg een lovend rapport.
“Collectie uniforme, goed ontwikkelde rijtypische veulens die voldoende in het rechthoeksmodel staan met veel uitstraling en een aansprekend front. De draf is lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte met voldoende souplesse waarbij het achterbeen actief gebogen wordt. De galop is voldoende van ruimte en heeft voldoende balans”.  In de exterieurindex van Broere Ufo zien we daarnaast de volgende opvallende kenmerken. De halslengte kan hij enorm verbeteren, die daarbij zeer verticaal gedragen wordt. De draf heeft uitzonderlijk veel kracht en de houding is zeer gedragen.

Door de zeer goede instelling en het zeer goede gevoel dat Broere Ufo zijn ruiter geeft, verwachten we van hem zeer meewerkende nakomelingen, inzetbaar voor een breed ruiterpubliek.

 


24-12-2018
Stal van Vliet wenst iedereen fijne kerst en een heel gezond, sportief en goed 2019!


High Shutterfly
...
Lees meer
24-11-2018
Zeer goede start KWPN hengstencompetitie van Just One en High Shutterfly!

Afgelopen dinsdag 20 nov. vond de eerst wedstrijdplaats van de KWPN Blom hengstencompetitie 2018/2019 in de Peelber...

Lees meer