HENGSTEN 2018 - Springhengsten

RECENT NIEUWS


Farfan: donkerbruin, geb. 2010 stokm. 1.64 m. KWPN
Het complete plaatje met alles erop en eraan! Dat is van toepassing bij Farfan. Uit zijn eerste jaargang leverde de Cantos-zoon de reservekampioen van de KWPN-hengstenkeuring 2017, Jonkheer de Span (mv. Calvin Z) . In 2016 werd Latinamunde (v. Farfan) kampioen van de springveulens op CK Zuid-Holland en uitgenodigd voor de nationale veulenkeuring. 

Farfan is een zeer luxe, atletische hengst met uitstekende basisgangen (stap 8, draf 7,5 en galop 8) en een goede manier van springen. Zijn supersnelle reflexen en rijdbaarheid/instelling werden in het KWPN-verrichtingsonderzoek met een 8,5 en 8 beloond.

Met Cantos, Lux en Nimmerdor, die zelf internationaal sprongen én internationale springpaarden leverden, is de fokkerswens (stempelhengsten in de pedigree) vervuld.  Van de in 2016 preferent verklaarde Cantos zijn zes zonen KWPN-goedgekeurd. Lux is in vele fokgebieden ingezet en leverde tientallen 1.60m springpaarden, waaronder de KWPN-erkende hengst Tornesch. Nimmerdor legde de basis voor het huidige hoge niveau van de KWPN-springpaardenfokkerij.

Met 3 prestatiemerries op rij, Nikita, Juweel en Passe, is een andere fokkerswens (een goede moederlijn) vervuld. Farfan is o.a. familie van de internationale springpaarden Socrates II, Wimbledon en Washington en de KWPN-springhengst Lancelot.  Naar verwachting geeft Farfan harmonische (exterieur 108), goed bewegende (beweging 107) en zeer gezonde (OC 106!) paarden.

Farfan voert 45,70% volbloed in zijn pedigree en die intelligentie, inzet, luxe en souplesse is hem aan te zien. Farfan heeft een springindex van 139,59% en zal een aansprekend, makkelijk te rijden springpaard met een extra galop kunnen geven, geschikt voor het hoogste niveau!

Dekgeld € 900,- euro bij gust € 650,- retour


KWPN aangewezen & reservekampioen springhengsten 2017 v: Farfan x Calvin Z: fok: H. Span uit Zevenaar
Kampioen CK Zuid-Holland v. Farfan x Quattro fok. Mw. L. Pleunis uit Hazerwoude


4-6-2018
Nieuw dressuurbloed op stal: King de Niro (De Niro x Ampere z x Havidoff)

Wij zijn blij dat wij aan u kunnen voorstellen King de Niro sinds vorige week KWPN goedgekeurd! &nbs...

Lees meer
22-3-2018
Hengstenshow met High Shutterfly & Just One bij Manege Beukers!
a.s. zaterdag 24 maart, hengstenshow bij Manege Beukers in Oudkarspel met de KWPN goedgekeurde hengsten High Shut...
Lees meer