HENGSTEN 2017 - Springhengsten

RECENT NIEUWS


Farfan: donkerbruin, geb. 2010 stokm. 1.64 m. KWPN

Het complete plaatje met alles erop en eraan vertegenwoordigt deze jonge hengst Farfan M.
Met 3 vaders op rij Cantos, Lux en Nimmerdor, die zelf internationaal sprongen én internationaal springende nakomelingen brachten, is de eerste wens vervult.Cantos heeft inmiddels 14 nakomelingen internationaal lopen en voegt uit iedere jaargang weer nieuwe topspringpaarden toe. De Hannoveraan Lux is in vele fokgebieden ingezet en hij leverde 69 internationaal springen nakomelingen waarvan Utascha SFN en de KWPN-hengst Tornesch de bekendsten zijn.  Nimmerdor behoeft als hengst van de eeuw geen toelichting. Hij heeft de basis gelegd voor het huidige hoge niveau van de KWPN-springpaardenfokkerij.Met 3 moeders op rij Nikita, Juweel en Passe, die allen het predikaat prestatie voeren is de tweede wens vervult. Farfan M is o.a. familie van Socrates II, Wimbledon en Washington, allen van Calvados en internationale springpaarden.  Ook de KWPN-hengst en internationaal springpaard Lancelot komt uit deze moederlijn. Hannover keurde de hengst Dutch Jumper (Lucky Boy x Saphira x Nikita, de moeder van Farfan M).

Farfan M zelf is een schitterende luxe hengst met 3 uitstekende basisgangen (stap: 8, draf: 7,5 en galop: 8) en kreeg prima waarderingen voor de springkenmerken, waarbij vooral zijn supersnelle reflexen (8.5) eruit springen. Met daarbij een 8 voor rijdbaarheid en instelling vervult hij de volgende wens van vele fokkers. Een compleet makkelijk te rijden springpaard voor het hoogste niveau met ruim voldoende bewegingen en een luxe uitstraling!Farfan M is een eerlijke en sensibele hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich ruim voldoende bewerken en heeft een gevoelige mond.

Het te verwachten bevruchtend vermogen is ingedeeld in de klasse goed en een drachtige merrie is het begin van de vooruitgang.Volgens het KWPN-aanparingsadvies kan Farfan M bloed en ras toevoegen en de basisgangen en reflexen verbeteren. De hengst lijkt het beste passen bij merries die over maat en formaat beschikken.Farfan M voert 45.70% volbloed in zijn pedigree en die intelligentie, inzet, luxe en souplesse is hem aan te zien. Op basis van de sportprestaties van zijn familieleden heeft Farfan M een verwachtingswaarde van 146 35% en hoort daarmee tot de 2% van zijn jaargang met de hoogste genetische aanleg voor springen. 
Wie nu oplet, is klaar voor de toekomst !!

Dekgeld: € 900,- excl 6% btw en koerierskosten, bij gust op 1 okt. € 650,- excl. 6% btw retour.
23-2-2017
Zaterdagavond 1 april Hengstenshow!
Zaterdag 1 april vindt onze jaarlijkse hengstenshow plaats.
Aanvang 20.00 uur, locatie manege de Voornruiters, ...
Lees meer
6-2-2017
Geslaagde hengstenkeuring voor Stal van Vliet!
We kijken terug op een succesvolle H.K! El Clarimo foutloos in het basisparcour in het ZZ-spr. Carrera 3de in het 1.50...
Lees meer